Terminator: Resista...
 
Notifications
Clear all

Terminator: Resistance

Bossman
(@bossman)
Member Admin

Terminator: Resistance este un joc video shooter în prima persoană din 2019 dezvoltat de Teyon și publicat de Reef Entertainment pentru PlayStation 4, Xbox One și Microsoft Windows. Se bazează pe franciza Terminator, stabilită în timpul viitorului război original descris în filmele The Terminator și Terminator 2: Judgment Day, ignorând în același timp filmul Terminator: Salvation. Jocul a fost lansat în Europa și Australia pe 15 noiembrie 2019. În Statele Unite, versiunea Windows a fost lansată cu o zi mai devreme prin Steam, în timp ce celelalte versiuni au fost lansate pe 7 ianuarie 2020.

La 29 august 1997, rețeaua de apărare a inteligenței artificiale computerizate militare Skynet a devenit conștientă de sine și a inițiat un holocaust nuclear numit Judgment Day. Între timp, buzunare de supraviețuitori umani s-au organizat într-o organizație militară de rezistență dedicată atacului împotriva lui Skynet, condusă de John Connor.

În 2028, Jacob Rivers devine singurul supraviețuitor al unității sale de rezistență care a fost desfășurat în Pasadena după atacul unui infiltrator Terminator. În timp ce evită patrulele Skynet, Jacob face o alianță cu un grup de supraviețuitori civili umani compuși din Jennifer și fratele surogat al acestuia Patrick, un bărbat în vârstă pe nume Ryan, Colin scavenger și asistenta medicală a spitalului Erin. În timp ce strânge provizii pentru supraviețuitori, Jacob se întâlnește cu o unitate Tech-Com condusă de comandantul Jessica Baron și află că a fost forțată să-și abandoneze unitatea în timpul atacului de la Pasadena pentru a minimiza pierderile de rezistență. Recrutat în unitatea baronului, Jacob are sarcina de a efectua misiuni de recunoaștere pentru a-l paraliza pe Skynet. În timp ce își îndeplinește misiunea, Jacob este urmărit de unitatea de infiltrat Terminator și primește ajutor neașteptat de la un străin neidentificat. Convins de amenințarea unității infiltratoare, Baron oferă adăpost civililor umani în grija lui Jacob. După ce a suferit un sabotaj în sistemele de apărare ale Rezistenței, Rivers dezactivează în cele din urmă unitatea infiltratorului care îl urmărește.

Având în vedere că unitățile Infiltrator sunt acum o amenințare cunoscută, John îi încredințează lui Jacob căutarea omului de știință Dr. Edwin Mack pentru a-și cere ajutorul pentru combaterea lui Skynet. La întâlnirea cu Mack, Jacob află că Mack a dezvoltat mijloacele de a intra în rețeaua lui Skynet și de a-și reprograma forțele în lupta pentru Rezistență; Skynet a învățat la o rată geometrică; iar Skynet a creat echipamente de deplasare în timp pentru a elimina rezistența. Mack îi oferă lui Jacob mijloacele de a căuta locația nucleului central al lui Skynet și solicită Rivers să captureze CPU-ul unui Terminator pentru a ajuta la reprogramarea Terminatorilor pentru rezistență. În timp ce își îndeplinește sarcina, Jacob se întâlnește cu Străinul și este avertizat cu privire la un atac iminent de către Skynet. În acest moment, soarta aliaților lui Iacov devine determinantă asupra cantității de încredere pe care și-a construit-o împreună cu ei și dacă îi convinge sau nu să părăsească adăpostul Rezistenței; în timp ce trebuie, de asemenea, să aleagă între avertizarea lui Mack sau asasinarea lui la ordinul lui Baron din cauza unui incident care l-a lăsat pe iubitul ei ucis de un Terminator.

Jacob conduce un raid nefericit asupra Observatorului Griffith unde se credea că se află nucleul Skynet. Cu toate acestea, Jacob devine din nou singurul supraviețuitor, Străinul murind pentru a-l proteja. Pentru a înrăutăți lucrurile, Skynet atacă principalul adăpost de rezistență, anihilând unitatea baronului în acest proces. Lăsat fără altă opțiune și știind adevărata locație a Skynet Core, Jacob îi aduce descoperirile lui lui John. În timp ce se întâlnește cu John, Jacob află că Străinul era viitorul său sinelui dintr-o cronologie alternativă și că a ajutat să joace un rol cheie în asaltarea lui Skynet cu John. Jacob și John conduc o forță principală de asalt asupra echipamentului de deplasare a timpului Skynet, în timp ce o altă unitate de rezistență distruge nucleul. În ciuda faptului că Rezistența a fost victorioasă, Skynet reușește să trimită trei Terminatori înainte de înfrângerea lor. Prima care a ucis-o pe Sarah Connor; Al doilea care l-a ucis pe John în copilărie; iar al treilea Terminator a primit sarcina de a-l ucide pe Jacob la începutul jocului. Jocul se încheie atunci când Jacob ia decizia de a călători înapoi în timp pentru a-și proteja sinele mai tânăr, sau de a rămâne în prezent și de a pune un alt soldat al Rezistenței în locul său ca protector.

Quote
Topic starter Posted : 28 octombrie 2020 16:16
Share:
Back to top button