HardwarePlayStation

Controlerul PS5 este acum compatibil cu Steam

Jocurile pe PC ar putea avea o mulțime de avantaje în comparație cu jocurile pe consolă. Fie că este vorba de o performanță mai ridicată sau de o ușurință crescută de streaming într-o societate din ce în ce mai obsedată de ea, există un motiv pentru care unul dintre cele mai vechi medii de joc este încă înfloritor atunci când au intrat atât de mulți alții.

Totuși, întrebați mulți jucători de consolă și ei vor spune că, oricât de mult le plac aceste bonusuri, au dificultăți cu mouse-ul și tastatura. Jocurile cu un controler sunt mai intuitive, în detrimentul unui scop mai fin și, întrucât oricine a schimbat vreodată tastaturile sau chiar modelele, poate fi ușor să apăsați tasta greșită – ceea ce s-ar putea dovedi catastrofal dacă jucați online.

Acum, vă puteți conecta controlerul PS5 cu Steam. Indiferent dacă doriți doar să încercați un joc exclusiv pentru PC, cum ar fi Phasmophobia, sau pur și simplu aveți un PC de jocuri și preferați să vă jucați cu un gamepad.

Vestea proastă este că, deși puteți utiliza controlerul, caracteristicile mai inovatoare și apreciate, cum ar fi feedbackul haptic și declanșatoarele adaptive. PS5 ca dispozitiv de intrare este încă în prezent în versiune beta și este demn de remarcat faptul că în notele patch-urilor Steam se spune: „caracteristicile avansate precum rumble, trackpad și giroscop nu sunt încă acceptate”.

Cuvântul operativ din propoziția respectivă este încă. Deși nu este neapărat probabil să vedem această caracteristică implementată în majoritatea jocurilor Steam, este posibil să vedem asistență pentru, să zicem, feedback haptic în jocurile cu mai multe platforme care utilizează aceste caracteristici. De asemenea, este posibil ca unii dezvoltatori să utilizeze aceste caracteristici în jocurile Steam viitoare, deși acest lucru depinde probabil atât de popularitatea caracteristicii (dacă ar fi implementată deloc), cât și de dacă viitoarele controlere Steam au caracteristici similare. La urma urmei, este posibil ca Steam să nu accepte neapărat funcția în jocurile de la prima parte, dacă nu pot profita de aceasta cu propriile vânzări de controlere.

Citeste si  Sistemul detaliat, complex, în spatele spargerii sticlei din The Last Of Us 2
Mai Multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button